background

Spelregels

Het social lab waterstof brengt relevante partijen en kennis samen om helderheid te creëeren over de rol van waterstof in de energietransitie. We richten ons op de energiemix voor de gebouwde omgeving. In werkbijeenkomsten en op dit platform gaan we met alle stakeholders in dialoog. 

Kan en wil jij bijdragen aan meer nuance in het debat over waterstof in de gebouwde omgeving? En sta je open voor een generatieve dialoog? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen in deze online waterstof community.

Doelen

Het doel van het platform is drieledig:

  • Informatiekanaal over activiteiten en uitkomsten van het social lab waterstof zelf (agenda, verslagen, nieuwsbrieven, etc);
  • Community building zodat betrokkenen elkaar kunnen vinden, kennis- en inzichten met elkaar delen en elkaars taal leren spreken (begrijpen en begrip);
  • Leerplatform voor publiceren van relevante rapporten en andere externe bronnen en samen leren over lopende projecten, activiteiten en experimenten.

Onderzoekende dialoog

We nodigen je uit om vanuit nieuwsgierigheid het online gesprek aan te gaan. Dit platform is niet bedoeld om anderen te overtuigen van jouw standpunt (debat). Lees -en luister- aandachtig, alvorens iets te plaatsen of te reageren. Bouw vervolgens onderzoekend voort op de kennis en inzichten die worden geboden (dialoog). 

Pagina's

Hieronder een overzicht van de functionaliteiten per pagina:

  • Over het lab - Deze pagina is geschreven door het procesteam. Hier kun je zelf geen informatie toevoegen.
  • Agenda - Activiteiten zoals bijeenkomsten, workshops, lezingen, etc. die relevant zijn voor meerdere deelnemers.
  • Zienswijze - Punten waar de regiegroep het in grote lijnen over eens is en kwesties waar nog vraagtekens over zijn. 
  • Kennisbronnen - Relevante achtergrond rapporten en artikelen geplaatst door het WaterstofLab. Discussies over de inhoud van rapporten, artikelen en nieuwsberichten kunnen op het Forum worden geplaatst. 
  • Projecten - Projecten en experimenten in de gebouwde omgeving. Heb je een suggestie voor een project dat niet mag ontbreken, stuur een mail naar info@waterstoflab.nl.
  • Mensen - Om deel te nemen aan de online dialoog moet je aangemeld zijn. Het platform biedt deelnemers de kans om hun kennis breder te delen en vragen en dilemma’s te toetsen bij een brede stakeholdergroep. We vragen je om behalve je naam en e-mail, ook je expertise, een foto en eventueel je bedrijf te delen. Dat maakt het makkelijker om elkaar te leren kennen en vinden.
  • Forum - Medelingen, verslagen en discussies over alles in relatie tot het social lab waterstof.

Iets plaatsen

Klik op iets plaatsen - rechtsboven in het topmenu - om een organisatie aan te melden of om een bericht op het forum te plaatsen.