Bericht

Den Helder stopt met warmtenet en kiest voor waterstof

Den Helder stopt met warmtenet en kiest voor waterstof
profile picture
Jörg Gigler

Interessante case! Waarom kiest Den Helder voor waterstof? De info is summier maar uit het stuk maak ik het volgende op:

"Omdat een warmtenet in Den Helder als zeer risicovol wordt gezien, kostbaar is en bewoners onnodig op kosten jaagt is het college gevraagd van de plannen af te zien."

Wat natuurlijk interessant is, is om te achterhalen wat de kosten zullen zijn van het alternatief waterstof. Daarover lees ik niets, maar wellicht is die info er wel. Waterstof zal waarschijnlijk wel makkelijker zijn vanwege gebruik van de bestaande infra, maar ook hier zit een risico in. Vragen als hoe geschikt is de infra, welke waterstof gaan we gebruiken, en wat zijn de kosten daarvan spelen een rol, evenals de mogelijkheden om lokaal/regionaal restwarmte duurzaam in te zetten.   

2 reacties

Ton Bontekoe

Interessant stuk en cases !
Deze afweging en dilemma speelt op meerdere plaatsen.
Waar ik nieuwsgierig naar ben is hoe de besluitvorming heeft plaatsgevonden, hoe de alternatieven met elkaar vergeleken zijn, wat de argumentatie en belangen van de verschillende stakeholders precies zijn en hoe Lees meer
7-jul-2020 16:38

Roald Arkesteijn

Dat Den Helder is gestart vanuit de intentie tot een warmtenet kan komen doordat ze aandeelhouder zijn van HVC en HVC zet vooral in op warmtenetten om woningen van het aardgas te krijgen. Dit is tenslotte ook iets wat HVC kan organiseren want de all electric/hybride opties zijn niet centraal op stad Lees meer
15-jul-2020 16:23
Wil je reageren? Meld je dan aan.